Telefoonnummer Zoeken

Een gemist telefoontje is tegenwoordig vaak zo op te merken. Telefoons zijn nagenoeg altijd voorzien van nummerherkenning en als je wilt kun je direct het nummer terugbellen dat jou gebeld heeft. Ben je gebeld door een nummer dat niet in jouw adresboek voorkomt, dan zal de telefoon dit niet aan een persoon of bedrijf kunnen koppelen. Gelukkig is het aan de hand van dat nummer dan wel mogelijk om te achterhalen wie er naar jou gebeld heeft. Dat kun je doen door gebruik te maken van de nummerzoeker. Je voert het nummer in zodat aan de hand van die gegevens de informatie met betrekking tot het nummer kan worden gevonden.

 

Telefoonnummers

Er zijn verschillende soorten telefoonnummers die uit meerdere delen zijn opgebouwd. Zo heb je mobiele telefoonnummers en vaste telefoonnummers. Voor elk nummer geldt dat deze begint met een 0. De 0 aan het begin kan ook vervangen worden door het landnummer als je een internationaal gesprek wilt voeren. Je toets dan eerst het landnummer en vervolgens het telefoonnummer zonder de eerste 0. Een landnummer bestaat uit 4 tot 6 cijfers en geeft door naar welk land op de wereld het gesprek moet worden gehouden. Landnummers zijn altijd voorzien van twee nullen aan het begin.

 

Landnummers

Deze twee nullen kunnen ook door een + worden vervangen. Na de nullen of de + komt het cijfer dat bij een bepaalde regio hoort. De aarde is verdeeld in negen regio’s die elk een eigen getal hebben toegewezen. Dit zijn 1 Noord-Amerika, 2 Afrika, 3 en 4 Europa, 5 Zuid-Amerika, 6 Australië en Antarctica, 7 Oost-Europa en Rusland, 8 Zuid-Azië en 9 het Midden-Oosten. Na de 00 of de + komt dus het getal van de zone gevolgd door het getal of de getallen voor het land zelf. Dat kan verschillen van 1 tot 3 getallen die de specifieke code vormen voor het betreffende land. Zo is de landcode van Nederland bijvoorbeeld 0031 of +31.

Mobiele telefoonnummers

Mobiele nummers beginnen in Nederland altijd met 06. Bel je vanuit het buitenland en maak je gebruik van het landnummer, dan komt deze eerste 0 te vervallen en wordt die vervangen door het kengetal van het land. Na de 06 komt altijd een reeks met 8 verschillende cijfers in een verschillende volgorde. Dit is het unieke abonneenummer dat ervoor zorgt dat elke aansluiting een eigen nummer heeft. Zo kan er geen verwarring ontstaan tijdens het bellen.

 

Vaste nummers

Een vaste lijn is ook altijd voorzien van een telefoonnummer. Die begint met een netnummer van 3 of 4 cijfers, afhankelijk van de grootte van de regio. Het eerste getal van het netnummer is een 0, die ook bij internationaal bellen vervangen wordt door het landnummer. Na het netnummer komt het abonneenummer. Dat is het daadwerkelijke telefoonnummer met een lengte van 6 of 7 getallen. Bij een netnummer van 3 getallen hoort een abonneenummer van 7 cijfers, een netnummer met 4 cijfers heeft een telefoonnummer met 6 getallen. Natuurlijk zijn deze abonneenummers altijd uniek van elkaar.